Ivanišević: Radićemo na sprečavanju nelegalnih ulazaka

Vlada Srbije će u narednom periodu raditi na sprečavanju nelegalnih ulazaka na srpsku teritoriju, borbi protiv krijumčara, bez obzira na to čiji su državljani, kao i na zbrinjavanju izbeglica i migranata koji se nalaze u Srbiji, saopštio je državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Nenad Ivanišević.

Prilikom obilaska kampa na granici sa Mađarskom Ivanišević je rekao da oko 2.000 izbeglica i migranata, među kojima je 40 odsto dece, trenutno boravi u kampovima na Horgošu i Kelebiji, ali i u Privremenom prihvatnom centru u Subotici. 

"Nije pooštravanje mađarskih zakona stvorilo problem, nego odluka Mađarske da se zahtev za azil može podneti na tranzitnim kapijama, što je dovelo do toga da ovi nesretni ljudi budu ovde"“, rekao je Ivanišević.

Istakao je da će Vlada Srbije u narednom periodu raditi na sprečavanju nelegalnih ulazaka na srpsku teritoriju, na borbi protiv krijumčara, bez obzira na to čiji su državljani, kao i na zbrinjavanju izbeglica i migranata koji se nalaze u našoj zemlji.

"Nećemo primenjivati silu prema ovim ljudima, jer nisu oni krivi što su ovde. Brinućemo se o njima i objasniti im da ovo nije mesto gde oni treba da budu, da mogu da borave u prihvatnim centrima. Ukoliko se procedura za podnošenje azila nastavi, dogovorićemo se sa kolegama iz Mađarske da se to obavlja u prihvatnim centrima"“, dodao je Ivanišević.

Državni sekretar je naveo da je Srbija dobila potvrdu UNHCR-a o nehumanim postupcima prema migrantima na Mađarskoj granici i ponovio dobro poznat stav naše zemlje da će migrantima biti pružena sva neophodna pomoć bez primene sile, navodi se u saopštenju Ministarstva rada.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво