Vaučeri za odmor oživljavaju srpski turizam

U jeku ovogodišnje turističke sezone pojedina naša turistička mesta beleže rekordnu posećenost. Nacionalna kampanja "Moja Srbija", koja je promovisala potencijale domaćeg turizma, daje rezultate, jer je ogromno interesovanje za letovanje u našoj zemlji, sa vaučerima od 5.000 dinara koje daje država.

U Prolom banji, najtraženijoj ovog leta među turistima sa vaučerima, slobodnih mesta nema do kraja oktobra.

"Mi smo za ovu godinu poslali preko 14.000 papira potrebnih za dobijanje vaučera. Obraćamo se našim gostima sa kompletnom ponudom i više smo nego zadovoljni sa popunjenošću kapaciteta", kaže direktor "Prolom banje" Zlatko Veljović.

Od prihoda se u banjama ulaže, proširuju kapaciteti, prave bazeni i sportski tereni, pešačke staze, parkovi.

Direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović kaže da su veoma zainteresovani i ugostitelji koji primaju vaučere jer je realizacija vaučera jako brza, nema zastoja, a ugostitelji imaju povećanje broja turista.

"Ta akcija utiče na produžetak turističke sezone i na onaj deo koji mi zovemo predsezona i na postsezonu, prevashodno mislim na oktobar, april i prvu polovinu maja", kaže direktor Organizacije za turizam i kulturu Sokobanja Ljubinko Milenković.

Vladeta Petrović, zakupac hotela "Zdravljak" u Sokobanji, kaže da prošle godine nisu imali nikakvih problema sa vaučerima i da su  realizovali oko 450 vaučera i da je država to na vreme uredno platila.

Turiste sa vaučerima najviše interesuju boravak u Lukovskoj, Vrnjačkoj i Sokobanji, na Zlatiboru, Kopaoniku i Staroj planini.

"Najviše se interesuju kako doći do vaučera. Pitaju da li sa vaučerima mogu da rezervišu smeštaj, ali mnogi su i zakasnili i ne znaju jer da bi ostavarili pravo na vaučere moraju mesec dana ranije da rezervišu smeštaj", kaže Vojkan Nikodijević iz agencija "Sokoinfo".

Od početka godine u Srbiji je izdato više od 32.000 vaučera. Za njih su najviše bili zainteresovani penzioneri i zaposleni sa primanjima nižim od 60.000 dinara, a najmanje poljoprivrednici.

Ove godine država je za odmor u Srbiji predvidela 46.000 vaučera, zbog kojih je i naplata boravišne takse mnogo veća nego ranije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи