Suspenzija za komunalne policajce sa Vidikovačke pijace

Nikola Ristić, načelnik Komunalne policije Grada Beograda, zatražio je da se dvojica komunalnih policajaca sa Vidikovačke pijace suspenduju do okončanja postupka koji se protiv njih vodi. Internom kontrolom utvrđene su nepravilnosti u radu policajaca, saopšteno je iz gradske uprave.

Ristić je rekao da je na osnovu analize spisa i izjava prisutnih, utvrđeno da su dvojica komunalnih policajaca imala nepravilnosti u radu. "Zato sam podneo predlog za pokretanje disciplinskog postupka protiv njih i zatražio da se suspenduju do okončanja postupka", dodao je Ristić.

Prema njegovim rečima, lokacija kod Vidikovačke pijace je kritična naročito kada su u pitanju prekršaji iz oblasti komunalnog reda, i to nelegalne prodaje i nepropisnog parkiranja.

"I pored toga, trudimo se da svoj posao izvršavamo na zakonit i profesionalan način. Svi prekrašaji koji se ovde dešavaju nisu samo u nadležnosti Komunalne policije, već smo pružali asistenciju drugim inspekcijskim organima u cilju suzbijanja i sankcionisanja prekršaja", rekao je Ristić, navodi se u saopštenju Uprave grada Beograda.

Ristić je naglasio da su na Vidikovačkoj pijaci komunalni policajci izloženi čestim pretnjama, vređanjima i napadima prekršilaca, ali ih to, kako je rekao, ne opravdava ukoliko pređu svoja ovlašćenja.

"Komunalna policija treba da bude u službi građana i najčešće interveniše po njihovim prijavama. Ukoliko se desi da se utvrde nepravilnosti i propusti u njihovom radu, i ubuduće ćemo reagovati i oni će biti sankcionisani", istakao je Ristić.

On je ponovo izrazio iskreno žaljenje zbog tragedije na Vidikovačkoj pijaci i dodao da će u cilju dodatnog poboljšanja odnosa sa građanima intenzivirati rad sa pripadnicima Komunalne policije, zaključuje se u saopštenju.

U prošlonedeljnom incidentu na Vidikovačkoj pijaci, prodavac lubenica Vladan Marinković (55) umro je od infarkta tokom rasprave sa dvojicom komunalnih policajaca.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво