Inspekcija: Kršena pravila u izboru direktora RTK2

Kosovska inspekcija rada poništila je odluku Upravnog odbora Radio-televizije Kosova o imenovanju Nikole Krstića za direktora televizijskog kanala na srpskom jeziku RTK 2.

U obrazloženju odluke, kako prenosi Koha ditore, inspekcija je uočila da je Nikola Krstić izabran na funkciju suprotno kosovskom zakonu o Radio-televiziji Kosova, jer je prethodno bio zamenik predsednika opštine Štrpce.

"Nikola Krstić je bio zamenik gradonačelnika Štrpca u periodu od 13. 01. 2014. do 11. 03. 2015, što je pravna prepreka na osnovu zakona o RTK za imenovanje višeg rukovodstva, uključujući i generalnog direktora, zamenika generalnog direktora i direktora televizijskih kanala, kao i urednike ako su bili poslanici, ministri, visoki zvaničnici centralne i lokalne vlasti u poslednje tri godine", navodi se u objašnjenju odluke inspekcije rada.

Dalje, u obrazloženju se navodi da je Krstić u aplikaciji priložio diplomu fakulteta u Mitrovici, koji, po tvrdnji inspekcije rada, nije akreditovan.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво