Ministarstvo žali zbog tragičnog događaja na Vidikovačkoj pijaci

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave žali zbog tragičnog događaja i poziva Komunalnu policiju da stane na stranu građana i na taj način izgradi poverenje i osigura svoj uspeh.

Kako je saopšteno iz tog resora, Ministarstvo zahteva promenu kulture ophođenja beogradske Komunalne policije i detaljno ispitivanje slučaja tokom je jedan građanin preminuo, kao i sakncionisanje nezakonitog postupanja ukoliko se utvrdi da ga je bilo.

"Povodom nedavnog tragičnog događaja na Vidikovačkoj pijaci u Beogradu, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave izražava najdublje saučešće porodici preminulog i zahteva od nadležnih da pažljivo i detaljno ispitaju slučaj, preduzmu sve neophodne mere i potom o svemu obaveste javnost", navodi se u saopštenju.

Ukoliko ga je bilo, ističe se, nezakonito postupanje mora biti kažnjeno, ali neophodno je i da ulože usredsređen napor da promene kulturu ophođenja Komunalne policije i izgrade mostove u njenom odnosu sa građanima.

Učestalost incidenata sa komunalnim policajcima u Beogradu koji ih stavljaju u negativan kontekst otvara pitanja koja zahtevaju odgovor.

Bilo da je problem prekoračenje ovlašćenja, suptilna bahatost ili pre svega loša komunikacija, reforma javne uprave pretpostavlja razvijanje partnerskog odnosa sa građanima.

Pored poštovanja zakona, uprava mora unaprediti komunikaciju i imati nultu toleranciju prema svakom obliku bahatosti, a nadležni u ovom i sličnim slučajevima, moraju da unaprede način rada kroz promenu rukovođenja i adekvatne programe obuka koji će promeniti kulturu ponašanja.

Na taj način se stvara sistem u kojem zakoni služe interesima građana.

Svrha KP kao službe lokalne samouprave je da brine o komunalnom redu i unapređenju urbanog života što se pokazuje uspešnim u mnogim gradovima Srbije.

Stoga pozivamo beogradsku komunalnu policiju da stane na stranu svojih građana i na taj način izgradi poverenje i osigura svoj uspeh, navodi se u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво