Mali: Sačekati rezultate istrage o smrti čoveka na Vidikovačkoj pijaci

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali poručio je da osuđuje svaki vid nasilja, ali da ne treba prerano donositi zaključke o bilo čijoj odgovornosti u vezi sa slučajem na Vidikovačkoj pijaci.

Siniša Mali ističe da će komunalni policajci, ukoliko se utvrdi njihova odgovornost, biti sankcionisani.

"Nikada nisam i nikada neću tolerisati nasilničko ponašanje ljudi u uniformama. Svrha Komunalne policije je da uvede red u grad kako bi on bio bolje mesto za život i da omogući građanima da se osete bezbedno. Oni nisu tu da bi demonstrirali moć prema našim sugrađanima", naveo je u pisanoj izjavi.

Mali je, međutim, dodao da nije dobro da se prerano donose bilo kakvi zaključci ili da se pojedinici i institucija osuđuju, te da se "zna ko treba da radi taj posao".

Apelovao je da se sačekaju rezultati istrage.

"Apelujem na javnost da sačekamo rezultate koji će nam reći šta se desilo u ovom slučaju. Odmah su pokrenute istrage na svim nivoima, a ukoliko se utvrdi da je došlo do prekoračenja nadležnosti, pojedinac ili pojedinci će biti sankcionisani u skladu sa zakonom", istakao je Mali.

Dodao je da komunalni policajac mora da bude odgovorna i savesna osoba, ali i da njihov posao nije nimalo lak.

"Svakodnevno su na terenu izloženi različitim situacijama i važno je da i od strane građana postoji normalna i uravnotežena komunikacija i saradnja", naveo je Mali.

Prodavac lubenica na Vidikovačkoj pijaci, preminuo je pre nekoliko dana posle rasprave sa komunalim policajcima.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво