Nema ukidanja drugog stranog jezika u školama

Ministar prosvete Srđan Verbić rekao je da se ne dovodi u pitanje postojanje drugog stranog jezika u školama.

Srđan Verbić je na konferenciji "Metodika nastave stranih jezika u osnovnom i srednjem obrazovanju", rekao da su nastavnici stranih jezika u prednosti jer imaju sagovornike širom sveta, zajedničke standarde i metodiku, kao i da su grupe sa kojima mogu da razmenjuju iskustva mnogo veće.

Verbić je istakao da nastavnici stranih jezika imaju i jednu veliku mogućnost, koja može da postane prednost, a to je korišćenje savremenih tehnologija u nastavi.

"Kod onih koji su motivisani, znamo koliko nove tehnologije unapređuju i ubrzavaju učenje stranih jezika", rekao je Verbić i dodao da je najveći izazov obrazovanja kako motivisati i đake i nastavnike.

U saopštenju prosleđenom medijima navodi se da je Verbić na skupu rekao da niko ne dovodi u pitanje nastavu drugog stranog jezika.

Da nema ukidanja drugog stranog jezika u školama potvrdio je i direktor Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja dr Zoran Avramović, koji je još dodao da bi bilo dobro da imamo i treći strani jezik, ali da postoje granice u fondu časova i dodao da se Zavod trudi da na najbolji način radi na usavršavanju nastavnika.

Konferenciju je organizovala Fondacija "Tempus", a istraživanje koje je sprovela Evropska komisija u okviru Eurydike mreže "Nastavnička profesija u Evropi: prakse, percepcije i politike", pokazalo je, da u oblasti usavršavanja nastavnika, i nastavnici u Srbiji, kao i u Evropi imaju slična interesovanja.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво