Za sever Kosova Priština izdvojila 15 miliona evra

Vlada Kosova je tokom prošle godine izdvojila preko 15 miliona evra za kapitalne projekte u četiri opštine sa srpskom većinom na severu Kosova, navodi se u istraživanju koje su sproveli Institut za teritorijalni ekonomski razvoj i Radio Televizija Mir iz Leposavića.

Vlada Kosova je u 2015. godini izdvojila 15.170.000 evra za finansiranje 146 kapitalnih projekata u četiri opštine na severu Kosova, što je predviđeno budžetom za proteklu godinu.

Prema istraživanju, jedina opština koja je realizovala sve planirane projekte je opština Zubin Potok, koja je za 37 projekata potrošila nešto više od 3 miliona evra.

Sledeća po procentu realizacije je opština Zvečan, koja je u potpunosti realizovala 48,6%¸projekata, od ukupno 37 planiranih, a do sada utrošila 2.1 miliona evra.

Opština Severna Mitrovica je u protekloj godini planirala 23 kapitalna projekta, ukupne vrednosti 4.9 miliona, a do sada je potrošeno oko miliona evra za završene i projekte koji su još uvek u procesu realizacije.

Opština Leposavić ima najniži procenat realizacije, iako je imala najveći broj predloga projekata (49), ukupne vrednosti 4.8 miliona evra, pokazalo je istraživanje. Do sada je realizovano samo 21,3% planiranih kapitalnih ulaganja.

Podaci o kapitalnim projektima koje Vlada Kosova finansira u opštinama na severu Kosova prikupljeni su u okviru projekta “"Efekti ulaganja na severu Kosova nakon potpisivanja Briselskog sporazuma-da li živimo bolje?"”, koji sprovode Radio Televizija Mir i Institut za teritorijani ekonomski razvoj, uz podršku Kosovske fondacije za otvoreno društvo.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара