Nema informacija da među stradalima u Istanbulu ima srpskih državljana

Konzul Srbije u Istanbulu Zoran Marković rekao je za RTS da nije bilo poziva Konzulatu i da za sada nema potvrde da među stradalima i povređenima u napadu na turski aerodrom ima srpskih državljana.

"Dobra vest je da noćas nije bilo poziva nijednog našeg državljanina koji bi se interesovao za nekog svog bližnjeg koji je nestao ili nije dostupan posle napada na aerodromu u Turskoj", rekao je Marković.

Konzul je rekao da se odbojkaška reprezentacija Srbije, koja je krenula u Teheran, nalazi trenutno u Istanbulu u hotelu "Meriot".

Prema njegovim rečima, trenutno se dogovara da se prebace sa aerodroma "Ataturk", gde se dogodio napad u kojem je 36 osoba stradalo, na drugi aerodrom odakle će nastaviti put.

Marković je još jednom apelovao na sve srpske državljane da ako imaju nekog bližnjeg ko je nedostupan, a boravio je u Turskoj, mogu da se jave i ostave broj telefona na koji bi naknadno mogli da budu pozvani.

"Nažalost, ovo nije prvi, a po svemu sudeći ni poslednji napad u Turskoj. U gradu je situacija uobičajena, dok je na samom aerodromu haotična", naveo je Marković.

Kako je dodao, aerodrom je otvoren za unutrašnji saobraćaj, što je posebna zgrada u okviru aerodroma. Međutim, konzul kaže da međunarodni saobraćaj i dalje ne funkcioniše.

Naveo je da bi, prema prvim informacijama, aerodrom trebalo da bude otvoren večeras u 20 časova, ali da ni ta informacija nije sigurna.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво