Biciklom na put od 1.400 kilometara zbog ljubavi prema životinjama

Možda poneko od nas pomazi psa lutalicu ili napuštenog psa, možda mu dobacimo neku hranu, ali jedan naš sugrađanin spreman je za takve životinje da uradi mnogo više. Da bi skrenuo pažnju na njihov položaj odlučio je da za sedam dana obiđe četiri države u regionu i to biciklom, pozivajući nas da ga preko "Fejsbuka" podržimo i pomognemo kucama i macama bez doma.

Gume spremne, lanac podmazan. Sedište, možda i ne baš udobno za put od 1.400 kilometara. Toliko će voziti ovaj momak zbog ljubavi prema životinjama. I to od Srbije, preko Hrvatske, Bosne i Hercegovine do Crne Gore.

"Akcija povezuje te četiri države u kojima je posebno loš status životinja koje su napuštene i odbačene", kaže borac za prava životinja Zoran Bošković.

Zoran radi dva posla, a u slobodno vreme pomaže koliko može u veterinarskoj stanici, ili u azilu za pse. Nabavlja hranu za čak 26 kuca. Za vreme majskih poplava u Obrenovcu je spasavao ljubimce. Podrška koju je tada dobio motivisala ga je da pomogne i više.

"Smatrao sam da mogu da uradim nešto što će izvući i psihički i fizički, pa i finansijski maksimum iz mene. I da će to biti propraćeno, da će ljudi videti i da spojimo lepo i korisno", poručuje Zoran.

Da dnevno prelazi 200 kilometara trenira šest meseci. U bicikl je uložio dosta novca, ali uštedeće na smeštaju. Svih sedam dana puta spavaće u šatoru. Novac koji prikupi u akciji, zna kome će podeliti.

"Prvenstveno pojedincima koji se brinu o većem broju životinja misleći pritom na hranu za životinje i veterinarske troškove", dodaje Zoran.

Oni koji veruju da su nam psi najbolji prijatelji, a ne znaju kako da im pomognu, ne moraju da voze bicikl ni metar. Na Fejsbuk stranici svakog dana moći će da gledaju Zoranov put, ali i da uplate sredstva.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се