Uskoro tender za fabriku vode u Užicu

Za desetak dana biće raspisan tender za rekonstrukciju užičke fabrike vode "Petar Antonijević" koja će obezbediti uredno snabdevanje vodom za piće oko 70.000 građana.

Ugovor o rekonstrukciji i dogradnji postrojenja, za koji je Vlada Srbije izdvojila 360 miliona dinara, a grad Užice treba da obezbedi 40 miliona, potpisali su ministarka Zorana Mihajlović i gradonačelnik Užica Tihomir Petković.

Mihajlovićeva je nakon potpisivanja ugovora rekla da je 360 miliona dinara obezbeđeno preraspodelom sredstava iz budžeta Ministarstva zato što je ovo jedan od prioritetnih projekata.

Prema njenim rečima, tender za projekat će biti raspisan za sedam do deset dana.

Mihajlovićeva je pozvala sve kompanije da se jave i eventualno udruže kako bi zajedno mogle da rade na ovom ozbiljnom infrastrukturnom projektu.

Građani Užica, rekla je, moći će da koriste vodu za piće već posle prve faze, a obe faze projekta biće završene do kraja 2017. godine.

Ministarka je podsetila na obećanje tokom kampanje da će se raditi na rekonstrukciji i dogradnji postrojenja za prečišćavanje vode rečima: "Kako sam obećala - tako radimo".

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković je rekao da je obaveza grada da tokom ove godine izdvoji pet miliona dinara, a sledeće 35 miliona dinara kako bi projekat bio realizovan.

Petković je rekao da je ovo najznačajniji projekat za Užice.

"Krajnji posao, ujedno i najvažniji, je trajna sanacija akumulacije Vrutsi gde ćemo uz pomoć vlade raditi na kvalitetnom projektu i aplicirati za novac iz EU fondova", rekao je Petković.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи