Strani državljani meta drumske mafije na srpskim putevima

Poslednjih dana evropski auto-moto savezi upozoravaju putnike koji prolaze kroz Srbiju na lažne šlep službe. Nekima se čak preporučuje da izbegavaju tranzit kroz našu zemlju, jer je ove drumske razbojnike na prvi pogled teško prepoznati.

Direktor Auto-moto saveza Srbije Mirko Butulija rekao je gostujući u Dnevniku RTS-a da je ovo problem koji postoji 20 godina i da su na njega intenzivno upozoravali kroz medije i emisije, ali da prave reakcije nije bilo, pa sada imamo i međunarodno upozorenje.

Prema njegovim rečima, meta ovakvih lažnih službi su strani državljani.

Butulija objašnjava da u situaciji kada strani državljanin ima problem sa kolima, na drumu se pojavljuje vozilo ADAC (nemački Auto-moto savez) koje izgleda identično kao u Nemačkoj, što nije slučaj u regularnoj srpskoj šlep-službi. Kako je istakao, neovlašćeno korišćenje logoa je prekršaj.

"Ovakva služba obeća jeftinu popravku vozila, jeftinu pomoć. Zatim se strani državljanin nalazi u nekom neovlašćenom servisu i obično su uslovljeni da višestruko plate za kvar, nego što bi ih to inače koštalo. U slučaju da neće da plate, zaprećeno im je da neće dobiti vozilo natrag", istakao je Butulija.

Prema njegovom mišljenju, nije realno da se da preporuka da Srbija nije bezbedna i da je turisti zaobilaze. Međutim, Butulija smatra da ne treba čekati takve preporuke, već da se mora nešto uraditi.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво