Prosečna plata u Srbiji 43.951 dinar

Prosečna zarada isplaćena u maju ove godine iznosi 60.520 dinara, a bez poreza i doprinosa je 43.951 dinar.

U poređenju sa prosečnom zaradom bez poreza i doprinosa isplaćenom u aprilu 2016. godine, plata je nominalno manja za 10,8 odsto i realno je manja za 10,9 odsto, saopštio je Republički zavod za statistiku.

Prosečna zarada u odnosu na prosečnu zaradu isplaćenu u aprilu 2016. godine, nominalno je manja za 10,3 odsto i realno je manja za 10,4 odsto.

U saopštenju se navodi da je pad zarada isplaćenih u maju, u odnosu na april 2016. godine, rezultat pre svega dinamike isplata.

Naime, krajem aprila su, zbog uskršnjih i prvomajskih praznika, isplaćene i zarade koje bi inače bile isplaćene početkom maja. Pored toga, u aprilu su isplaćeni i bonusi za prvi kvartal 2016. godine, što je takođe uticalo na pad zarada isplaćenih u maju.

Prosečna zarada isplaćena u maju 2016. godine nominalno je veća za 0,1 odsto, a realno je manja za 0,6 odsto od prosečne zarade isplaćene u maju 2015. godine.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво