Prvi putnici za Njujork: Konačno bez presedanja do SAD

Uvođenjem direktnog leta iz Beograda za Njujork, prvog posle 24 godine, putnici su zadovoljni jer im to skraćuje putovanje. Više nema presedanja kao što je do sada bio slučaj.

Nikola Mirčić, koji putuje privatno sa porodicom na par dana odmora u Njujork, rekao je da je do sada bilo naporno putovati u SAD, jer je bilo presedanja.

„"Direktnom linijom će biti bolje i brže, kao i udobnije", rekao je Mirčić.

Kaže da se odlučio da kupi kartu za prvi let kako bi uživao u komforu koji pruža novi avion.

Putnica Marija Avramović sa olakšanjem je konstatovala „da "konačno imamo dirketan let ka SAD". Navela je da bar dva do tri puta godišnje putuje u SAD, kod ćerke i unučića.

"„Direktan let znači vraćanje na neka lepa prošla vremena, kada smo imali letove bez presedanja. Ovaj let će mi značajno skratiti put i oduševljena sam time", poručila je Avramovićeva.

Kaže da se boji letenja, ali da ima puno poverenje u srpske pilote, za koje smatra da su najbolji.

I Srđan Trgojević, koji putuje turistički u Njujork, ocenjuje da je velika stvar što su sada Srbija i ovaj deo severne Amerike direktno povezani.

„"Beograd je i ranije bio hab i nadam se da će se to ovim letom ponovo vratiti", istakao je Trgojević.

Dodaje da radi u avijaciji i da mu je želja bila da bude na prvom letu, kako bi učestvovao u pisanju istorije srpske avijacije.

Inače, premijer Aleksandar Vučić rekao je jutros da mu je žao što ne putuje u Njujork, a da je razlog za to što vlada mora brzo da se formira.

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović predvodi delegaciju Srbije koja je poletela prvim letom „"Er Srbije" za Njujork.

Među 254 putnika su i poznate ličnosti iz sfere politike, sporta, umetnosti i mode, kao što su Natašša Tapuššković, Jadranka Jovanović, Verica Rakočević, Zoran Babić, Dejan Stanković...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
22° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се