Novi protesti zbog rušenja u Savamali

Inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd" treći put je organizovala protest zbog rušenja objekata u Savamali. Traže kažnjavanje odgovornih i ostavke nadležnih.

Predstavnici Inicijative "Ne da(vi)mo Beograd" poručili su da ne pristaju "na šuplje govore bez odgovornosti". I na bini i na transparentima tražila se ostavka odgovornih zbog rušenja u Savamali.

Nekadašnji sudija Vrhovnog suda Zoran Ivošević rekao je da je "savamalska hajdučija suspendovala vladavinu prava".

"Ko su rušitelji objekata u Hercegovačkoj ulici koje je Vučić nazvao idiotima i zašto se taj identitet još krije? Drugo pitanje: Ko je rušiteljima naredio da obave idiotski posao, a ako je to bio vrh gradske vlasti ko je njemu naredio da to učini? Treće pitanje: Ko je naredio policiji da se ne meša u svoj posao i idiotima omogući bezbedno napuštanje Savamale? I poslednje pitanje: Šta su nadležni organi učinili i šta nameravaju da učine po pitanju odgovornosti za Savamalsku grupu", upitao je Zoran Ivošević, bivši sudija Vrhovnog suda. 

Okupljeni su nosili plakate "Dole bezakonje", "Ovde smo zbog slobode", i povremeno su skandirali "ostavke, ostavke".

Ne odustajemo da tražimo odgovornost, rekla je predstavnica Inicijative Virdžinija Đehović, i dodala :" naše su ulice, a njihov je Siniša Mali".

Okupljeni su prošetali od Skupštine grada do Vlade Srbije i uzvikivali "Čiji je grad, naš grad".

Učesnici skupa su gađali gradsku skupštinu i zgradu Vlade toalet papirom, a zatim počeli da se razilaze, uz poruku: "Videćemo se opet".

Uoči protesta reagovali su i gradski čelnici.

"Ovo je demokratska zemlja i svi koji poštuju zakon mogu da organizuju proteste, to je demokratski princip. Ja bih zamolio da brazilske patke i uvezene proteste, odnosno način protestovanja, ostave tim drugim zemljama, i onima koji ih organizuju da to rade u svojim zemljama", poručio je zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović.

Podsetimo, mandatar Aleksandar Vučić je saopštio da najviši organi gradske vlasti stoje iza rušenja objekata u Savamali i da će zbog toga snositi odgovornost.

Gradonačelnik Siniša Mali to nije komentarisao. Ipak, pojavile su se medijske spekulacije da podnosi ostavku i da ga menja Andreja Mladenović.

"Ja ne znam da li ste vi neinformisani, neobavešteni, mi imamo gradonačelnika, ja sam zamenik gradonačelnik. To je stanje koje imamo, nemam šta da dodam ni da oduzmem", prokomentarisao je Mladenović.

Povodom slučaja rušenja u Savamali, Tužilaštvo još nije saopštilo rezultate istrage.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво