Mali Idomeni na Horgošu, zaglavljeno 100 migranata

Balkanska ruta je zatvorena, ali kroz Srbiju i dalje prolaze izbeglice koje bi da dođu do Zapadne Evrope. Dopisnik RTS-a Toni Bedalov kaže da je stotinak migranata zaglavljeno u horgoškom kampu koji nazivaju mali Idomeni, a isto toliko ih je na Kelebiji.

Mađarska je otvorila tranzitne zone za migrante. Dnevno samo 10 do 15 migranata može da podnese prijave, što je mali broj, zbog čega se i napravio kamp u kome nema uslova za normalan život.

Postoji česma na kojoj migranti nabavljaju vodu, peru veš, kupaju se. Uveče se pali vatra, ali kiša otežava sve.

Nekoliko porodica je sa malom decom, to su uglavnom Avganistanci, Iračani, Pakistanci.

Pakistanci su pokupili stvari i krenuli ka Subotici, verovatno u potrazi za rupom na žičanoj ogradi, što je opasno, pošto mađarski graničari ne dozvoljavaju ilegalni prelazak granice.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво