Kad rok zameni turbo-folk na maturskoj zabavi

Mnogi se ovih dana, najviše na društvenim mrežama, žale zbog toga što maturanti, mali i veliki, slaveći kraj školske godine slušaju turbo-folk. Škola "Radoje Domanović" u Beogradu hoće da se razlikuje. Bend "Profani", koji čine direktor škole, dva nastavnika, i bivši i sadašnji đaci imao je rok koncert na otvorenom.

I Partibrejkersi i Psihomodo pop, SARS, Bajaga, Riblja Čorba, ali i strani rok - treštao je sa zvučnika u školskom dvorištu.

Pored direktora sviraju i nastavnici veronauke i fizičkog, kao i sadašnji i bivši đaci. Mama šestaka Luke koji peva je ponosna na sina i školu u koju ide.

"Drago mi je što slušaju neku muziku drugačiju od one koja se danas sluša među mladima", kaže Lukina majka.

Proslave mature ovih dana su listom ličile na turbo folk parade pa se u medijima i na društvenim mrežama čulo mnogo zabrinutih tonova. Maturantkinja objašnjava zašto mladi nisu krivi.

"Kao mala deca, više smo slušali narodnjake nego rok, roditelji su puštali narodnjake", kaže jedan od učenika.

Krivi su matorci, potvrđuje i Prljavi inspektor Blaža koji je došao da podrži koncert. Kaže da je bend odličan!

"Bend je sklepan, ali ima, što bi rekli u Španiji - kohones, i ovo je prava stvar. Ono što je ključno - učenici i profesori se druže, tu su roditelji, tu su deca i to je komunikacija koja je nekada bila", rekao je Blaža.

Ovo je deseta godina da ova škola organizuje rok koncert u junu. Repertoar čine želje učenika. Većina je ispunjena. Neka im tako bude i sa listom želja za srednju školu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво