Priznanje Davenportu od studenata

Udruženje "Nastavi tradiciju" organizovalo je u hali Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, šestu svečanu Akademiju "Spirit of Youth". Svečanu priredbu otvorio je Ambasador Evropske unije u Srbiji Majkl Davenport, koji je poručio da mu je pripalo veliko zadovoljstvo da otvori manifestaciju.

"Velika mi je čast i zadovoljstvo pripalo da otvorim večerašnju priredbu. Impresioniran sam duhom svih mladih koji učestvuju u ovom projektu. Upravo je duh solidarnosti temelj Evropske unije", kaže Majkl Davenport.

Istakao je da je Evropska unija uložila velika sredstva u mnoge projekte u Srbiji.

"Obnovili smo mnoge srednje škole kao i Univerzitete, a Evropska unija pružila je pomoć nakon katastrofalnih poplava koje su zadesile Srbiju pre dve godine. Još jednom veliko hvala svim ustanovama iz Evropske unije kao i nevladinom sektoru", rekao je Davenport.

Davenport je na poklon od studenata Fakulteta sporta i fizičkog vašpitanja dobio specijalnu plaketu zbog pomoći tokom poplava 2014. godine.

Zaštitno lice manifestacije proslavljeni odbojkaš Vanja Grbić rekao je da mu je velika čast i zadovoljstvo što već šest godina učestvuje u projektu.

"Velika mi je čast i zadovoljstvo što već šest godina učestvujem u radu projekta. Mladima treba podrška jer od njih sve počinje i od njih dolaze najbolje ideje. Ovaj projekat raste svake godine i širimo se na region i to je naša ideja vodilja. Budućnost je na mladima", rekao je Grbić.

Pomoćnik ministra omladine i sporta Snežana Klašnja rekla je da Ministarstvo podržava što veću aktivaciju mladih u raznim projektima.

"Izuzetno je veliko zadovoljstvo da u ime Ministarstva omladine i sporta podržimo ovu akciju. Nastojimo da što više aktiviramo mlade, jer će tako pomoći i sebi i drugima", zaključila je Klašnja.

Predsednik Opštine Čukarica Srđan Kolarić rekao je da Opština posvećuje veliku pažnju mladima.

"Ponosan sam što smo i ove godine pomogli i učestvovali u projektu. Upravo se Fakultet za sport i fizičko vaspitanje nalazi u Opštini Čukarica, koja posvećuje veliku pažnju mladima. Opština ima svoju kancelariju za mlade i trudi se da što više pomogne mladima", zaključio je Kolarić.

"Spirit of Youth" je najveći omladinski projekat u regionu, koji se bavi edukacijom, sportom, humanitarnim radom, aktivizmom i volonterizmom. Ove godine akcenat nije stavljen samo na humanitarni rad već na projekte koji se bave edukacijom mladih, sportskim aktivnostima, kao i aktiviranjem volonterizma humane crte kod mladih.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи