Mitrović: "Pink" za 20 godina ni od koga nije dobio donaciju

"Pink" televizija za 20 godina postojanja nikada nije dobila nijednu donaciju, niti bilo kakva bespovratna sredstva od bilo koga, uključujući i državu Srbiju, saopštio je vlasnik te televizije Željko Mitrović, reagujući na tekst na naslovnici lista "Danas".

List "Danas" je objavio tekst sa naslovom "Država pomogla 'Pink' sa 3,9 miliona evra" u kome se pozivaju na istraživanje Centra za istraživačko novinarstvo.

U tekstu se navodi da "nije jasno na osnovu čega je 'Pink internešenel kompani' ispunio uslov za dobijanje kredita i garancije, ako je istovremeno bio na listi najvećih dužnika".

Mitrović u odgovoru ističe da njegova televizija na današnji dan "ne duguje po dospelim obavezama ni jednoj banci, niti bilo kojoj drugoj finansijskoj instituciji nijedan evro".

"Nikome ne dugujemo, uključujući i Agenciju za osiguranje i finansiranje izvoza (AOFI), a komercijalni revolving kredit koji je 'Pink' imao u AOFI-ju od 3,9 miliona evra, koji vi pominjete u vašem tekstu, u celosti sa pripadajućim kamatama vraćen je 23. marta 2016. godine", stoji u Mitrovićevom saopštenju.

Takođe, naglašava da "za razliku od mnogih 'Pink' nikada nije ostao dužan ni jednoj banci, niti bilo kojoj drugoj finansijskoj instituciji, što se vrlo lako može proveriti".

"Pink grupa, koju čine 'Pink internešenel kompani', u čijem sastavu je televizija 'Pink', 'Er Pink' i 'Siti rekords', samo u 2015. godini ostvarili su prihod od 71 milion evra, od čega čak 30 miliona evra od izvoza sopstvenih usluga. Samo po osnovu izvoza programa iz 'Pink' paketa, 'Pink grupa' je prihodovala više od osam miliona evra u prošloj godini", naveo je Mitrović.

Dodaje da ti brojevi "Pink" svrstavaju u red najznačajnijih srpskih izvoznika i podvlači da je samo u prethodnoj godini "Pink grupa" u budžet Republike Srbije uplatila više od 10 miliona evra na osnovu poreza i obaveza zaposlenima.

"Kako ste danas na naslovnoj strani vaše cenjene novine objavili tekst pod naslovom "Država pomogla 'Pink' sa 3,9 miliona evra", ne bi bilo lepo da vaši čitaoci i naši gledaoci budu uskraćeni za istinitost i verodostojnost podataka, ali i za priliku da se po ko zna koji put uvere u tendeciozno i političko insinuiranje utemeljeno na vašoj ličnoj mržnji prema televiziji 'Pink', a verujem i političkom animozitetu baziranom na različitim uređivačkim profilima između vaše novine i naše televizije", naveo je Mitrović.

Vlasnik televizije "Pink" je primetio da se svi podaci koje je izneo mogu pronaći u bilansima objavljenim na stranicama APR-u i poručio glavnom i odgovornom uredniku lista "Danas" Dragoljubu Petroviću da njegove novine imaju 4.000 čitalaca, a da njegova televizija ima četiri miliona gledalaca, te da je razlika između njih "hiljadu puta", što se u medijskom biznisu "uzima kao isključivi kriterijum za merilo sposobnosti i uspeha".

"Da bi ti, Dragoljube, bio siguran da je razlika između nas hiljadu puta, predlažem ti da uzmeš digitron i prekontrolišeš tačnost mojih podataka i ne treba zbog toga da budeš besan, jer to ne znači da sam ja hiljadu puta pametniji, to samo znači da se u tvom i mom medijskom biznisu ovaj podatak uzima kao isključivi kriterijum za merilo sposobnosti i uspeha", naveo je Mitrović.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво