Duh Beograda u srcu Temišvara

Turistička organizacija Beograda započela je snažnu promociju prestoničkog turizma u 13 gradova regiona. Iskustvo je pokazalo da se najbolji rezultati postižu u neposrednom kontaktu sa potencijalnim turistima. Inače, ova godina je dobro počela za domaći turizam jer se beleži rast broja stranih gostiju za petinu.

Turistički radnici Beograda tokom leta autobusom će krstariti regionom i pozivati turiste da dođu u Beograd i uživaju u svim lepotama naše prestonice. Početna stanica je Temišvar.

U svakoj zemlji komšije su najbrojniji turisti. Tu nema mnogo filozofije. Ako je igla šestara u Beogradu, u poluprečniku od 500 do 600 kilometara treba imati najsnažniju promociju. Temišvar je na svega 200 kilometara.

"Vi ovde imate i goste koji su ovde u gostima i vi se i njima predstavljate. I upravo zato imamo ovakvu prezentaciju na ovakav način", naglašava Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda.

Na Trgu Opera u Temišvaru, zanatlije su predstavile svojih ruku delo. Bilo je i igre i pesme. Duh Beograda u srcu Temišvara.

"Beograd je veoma atraktivan turistima. Planiram da dođem sa porodicom", ističe Otilija Halunga, novinarka Agerpresa.

Novinar Marsel Hoster navodi da mu je najinteresantnija tvrđava u Beogradu.

"Bio sam sto puta u Beogradu i nikad je nisam obišao, jer uvek dolazim poslovno i nemam vremena za obilaske", kaže Hoster.

Od kraja juna Beograd će biti interesantan turistima i kao jedini grad u regionu odakle će se direktno leteti za Njujork.

"Primetila sam da su već mnoge naše turističke agencije počele da organizuju aranžmane za Ameriku preko Beograda", ukazala je Mihaela Boran, načelnica Departmana za evropsku saradnju županije Timiš.

Nije slučajno iz Temišvara krenuo beogradski turistički karavan. Naime, sa tog tržišta imamo najveći rast broja gostiju za skoro 50 odsto.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи