Dom novinara pripada i NUNS-u i UNS-u

Apelacioni sud u Beogradu doneo je presudu da je Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) zajednički vlasnik Doma novinara, zajedno sa Udruženjem novinara Srbije (UNS), saopštio je NUNS.

Kako se navodi u saopštenju, presuda je pravnosnažna, protiv nje žalba nije dozvoljena, a NUNS može da pokrene proceduru za upis prava svojine, odmah nakon što dobije klauzulu pravnosnažnosti od Prvog osnovnog suda u Beogradu.

"U presudi se, navodi da su novinari koji su osnovali NUNS, u spornom periodu, izveštavali na način na koji ih profesija, etika i norme obavezuju i bili prinuđeni da osnuju NUNS, koji nije nikakvo novo udruženje, već udruženje nastalo iz UNS-a, zbog čega se i zgrada u Resavskoj može smatrati zajedničkom tekovinom svih novinara", navodi se u saopštenju.

Apelacioni sud obavezao je UNS da NUNS-u, na ime parničnih troškova, isplati iznos od 853.350 dinara, sa zakonskom zateznom kamatom od aprila 2011. godine.

Protiv navedene presude UNS može tražiti reviziju Vrhovnom kasacionom sudu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво