Umetnici fudbaleri na humanitarnom prvenstvu u Moskvi

Šesto svetsko fudbalsko prvenstvo za umetnike održava se od 27. maja do 5. juna u Moskvi. Na međunarodnom fudbalskom i muzičkom festivalu, umetnici će pokazati umetnički talenat, ali i umešnost na terenu. Cilj je da se prikupe sredstva za lečenje obolele dece. Srpska umetnička fudbalska reperezentacija, spremna je za Moskvu.

U srpskom umetničkom fudbalskom timu između ostalih su glumci Aleksandar Radojičić, Ivan Jevtović, Viktor Savić, muzičari Bane Lalić, Marko Đurovski, igrač folklora Vladimir Miladinović. Na pripreme stižu sa književnih promocija, proba i predstava.

"Ovo je fudbal, nema laži nema prevare, koliko si dobar toliko si dostojan protivnik, koliko si loš, toliko ćeš biti topovsko meso. Biti spreman, to je sve, što kaže Šekspir, tako da fizička sprema mora da bude da bi ispratila onu duhovnu bez koje se ne može", kaže glumac Andrija Kuzmanović.

Pisac i muzičar Danijel Čehranov kaže da, ako dobijemo Engleze, osvajamo prvenstvo.

"Englezi su nam prva utakmica. Ja mislim da imamo i odbranu i napad imamo ekipu koja stvarno može da ima solidan plasman", smatra Čehranov.

Na prvenstvu učestvuju timovi iz 16 zemalja: Argentine, Holandije, Italije, Turske, Kazahstana... Osim umetnika svaki tim ima pravo da registruje i tri bivša profesionalna fudbalera.

"Motiva neće faliti, kada nosite grb svoje zemlje to je motiv za sve ali najvažnije je da se ne rasplinjavaju sa snagom i da budemo kompaktni", ističe fudbaler Niša Saveljić.

Kada ne bude na terenu, srpski tim će posetiti sirotišta i učestvovaće u drugim humanitarnim akcijama, a vrhunac aktivnosti biće njihov koncert na Gradskom trgu u Moskvi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи