Lončar: Čuvaru iz Savamale ništa nažao nije učinjeno

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da preminulom čuvaru srušenih objekata u Savamali "ništa nažao nije učinjeno", niti je u njegovom lečenju došlo do bilo čega što bi predstavljalo kršenje lekarske etike.

"Medicinska dokumentacija koju sam tražio je stigla i u onome što sam video nisam našao da je bilo ikakvih problema, da je on loše lečen ili bilo šta slično" rekao je Lončar za Tanjug.

"Niti je Tanaskoviću nešto namerno urađeno, niti je loše lečen", istakao je Lončar.

Lončar je danas popodne zatražio od VMA da mu se "za sat vremena" dostavi medicinska dokumentacija Tanaskovića.

Slobodan Tanasković je preminuo juče na VMA, na Klinici za gastroenterologiju, gde je, prema navodima medija, hospitalizovan pre izvesnog vremena "u predinfarktnom stanju".

Lončar je, komentarišući izjavu ombudsmana Saše Jankovića na Tviteru, rekao da je njegov pristup korektan.

Janković je, naime, naveo da je Tanaskovića upoznao i da veruje da je on mogao da pomogne u istrazi događaja u Savamali, ali da "bilo kakve insinuacije u vezi njegove smrti nemaju činjeničnog osnova i nekorektne su prema zdravstvenim radnicima".

"Ono što je neosporno je da imamo dug i prema sebi i prema njemu da tu noć, o kojoj je hrabro svedočio i koju je jako teško podneo, osvetlimo iz svih uglova i to će nadležni organi, siguran sam, uraditi do kraja", ocenio je ombudsman.

Lončar je, međutim, ocenio da je ozbiljan problem ono što je istim povodom napisao Poverenik za zaštitu podataka o ličnosti i informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić, odnosno da je od kolega preminulog čuvara čuo da su njemu na VMA zbog psihičkih problema vezivane ruke i noge.

On je konstatovao da je to što je Šabić uradio kršenje zakona.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво