Li Mančang: Čak i deca u Kini znaju ko je bio Valter

Ambasador Republike Kine u Beogradu Li Mančang upisao se u Knjigu žalosti povodom smrti Velimira Bate Živojinovića koja je otvorena u sedištu SPS-a u Beogradu. Ambasador je poruku u knjigu žalosti upisao kineskim pismom.

Ambasador Kine je juče u izjavi Tanjugu rekao da je Bata Živojinović bio osvedočeni prijatelj kineskog naroda koi je dao nemerljiv doprinos produbljivanju kinesko-srpskog prijateljstva kao i proboju srpskog filma i kulture na teritoriju Kine, i izrazio duboko saučešće srpskom narodu i porodici velikog glumca.

"Duboko me je potresla vest o smrti Velimira Živojinovića, našeg Bate. Ovom prilikom želim da u ime kineskog naroda i u moje lično ime izrazim najdublje saučešće njegovoj porodici i srpskom narodu. Budite uvereni, da svaki građanin Kine koji je imao priliku da uživa u njegovim filmovima, tuguje sa nama" naveo je kineski ambasador.

Danas, kako je rekao "čak i deca u Kini znaju ko je bio Valter", i taj lik je i danas uzor velikom broju mladih ljudi.

"Ponosni smo što smo poznavali tog velikana srpskog i svetskog glumišta. Njegovo će mesto u našim srcima ostati zauvek upražnjeno.

Neka mu je večna slava," zaključio je ambasador u poruci dostavljenoj Tanjugu.

U sedištu Socijalističke partije Srbije otvorena je Knjiga žalosti povodom smrti glumca Velimira Bate Živojinovića, a među prvima su se upisali predsednik SPS Ivica Dačić i brojni funkcioneri stranke.

Svoju poruku je napisao i premijer Aleksandar Vučić koji je istakao da je legendarni glumac "čak i u politici, pokazivao izuzetnu ozbiljnost i odgovornost, a posvećenost u borbi za interese srpskog naroda, uvek je bila naročito izražena".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво