Svetski mediji o smrti Bate Živojinovića

Vodeći svetski mediji preneli su vest o smrti proslavljenog srpskog glumca Velimira Bate Živojinovića.

Tekst koji je pod naslovom "Bivša jugo-megafilmska zvezda Bata Živojinović preminuo u 82. godini" objavio AP preneli su na svojim sajtovima američki listovi Vašington post, Njujork tajms i tamošnje televizije Ej-Bi-Si njuz i Foks, kanadski dnevnik Vinipeg fri pres, kao i britanski Dejli mejl.

Britanska agencija Rojters prenela je vest o smrti Bate Živojinovića navodeći da je reč o jednom od najpoznatijih jugoslovenskih glumaca koji je glumio i sa svetski poznatim glumcima.

Kako se podseća, Živojinović je igrao zajedno sa Orsonom Velsom, Julom Brinerom, Frankom Nerom i drugim slavnim glumačkim imenima u "Bici na Neretvi", najskupljem jugoslovenskom filmu koji je 1970. godine nominovan za Oskara u kategoriji za najbolji strani film.

Uloga Vladimira Perića Valtera u filmu "Valter brani Sarajevo" proslavila ga je u Kini, navodi agencija.

Ostvario je više od 300 filmskih i televizijskih uloga, često je igrao partizanskog borca u filmovima o Drugom svetskom ratu, a vrhunac popularnosti dostigao je osamdesetih godina prošlog veka.

Rojters podseća da je tokom devedesetih godina Bata Živojinović podržao vladajuću Socijalističku partiju Srbiju i tadašnjeg predsednika Slobodana Miloševića i bio je poslanik, a 2002. godine nakon Miloševićevog pada kandidovao se na predsedničkim izborima, kada je osvojio 3,3 odsto glasova.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара