Od septembra u Srbiji radi četvrti mobilni operator

U Srbiji bi u septembru trebalo da počne da radi novi, virtuelni mobilni operator britanske kompanije "Mundio mobajl", koji će raditi pod brendom "Vekton mobajl", najavljeno je u Republičkoj agenciji za elektronske komunikacije i poštanske usluge.

Kako je saopšteno, "Mundio" će raditi kao virtuelni mobilni operator, što znači da će u Srbiji zakupljivati pristup mrežnoj infrastrukturi operatora "Vip mobajl", kako bi korisnicima pružio usluge mobilne telefonije.

Direktor "Mundio mobajla" (Mundio mobile) u Srbiji Čana Kurera izjavio je na konferenciji za novinare da ta kompanija, koja je deo britanske "Mundio grupe", planira da na tržištu Srbije pretežno pruža usluge međunarodnih pripejd poziva.

On je najavio da će te usluge biti ponuđene korisnicima po povoljnijim cenama, i naveo da planiraju investicije i otvaranje novih radnih mesta u Srbiji.

"Mundio grupa" je osnovana 2002. godine, a sada je, prema rečima Kurere, jedan od vodećih međunarodnih operatora i pruža usluge milionima korisnika u Velikoj Britaniji, Francuskoj, Belgiji, Švedskoj, Danskoj, Holandiji, Portugaliji i Austriji.

Najavio je da će tokom ove godine ta kompanija početi da pruža usluge ne samo u Srbiji nego i na Kipru, u Češkoj i Italiji. 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво