Vučić o RTV-u: Prvi put sve po zakonu, nema naslednih funkcija

Povodom dešavanja u RTV-u, premijer je rekao da se prvi put stvari tamo dešavaju u skladu sa zakonom.

"Niko ne lupa nikakve table, niko ne dovodi ljude iz Beograda po partijskoj liniji kao što su to radili 2008. godine i 2011. godine. Prvi put vidim da je sve čisto i sve u skladu sa zakonom, bez upliva politika, već onako kako se to radi, kroz Upravni odbor", rekao je Vučić novinarima.

Kako je primetio, nema "naslednih funkcija", niti će se "uvoditi monarhizam" u javna preduzeća, kako bi svi koje su postavljali Bojan Pajtić i Bojan Kostreš mogli da budu negde "do kraja života".

"Strašno sam zabrinut koliku to nervozu izaziva kod Pajtića i Kostreša i kod onih kojima se takva vrsta nameštenja u ranijem periodu jako dopadala", rekao je Vučić.

On je dodao da ne vidi kako je to u redu da Pajtić može da kažže koga gde želi na RTV-u, kao ššto je to radio, a novinari javnog pokrajinskog servisa, kako ispada, nemaju takvo pravo.

Primetio je i da su neki bili zaposleni na RTV-u a gotovo nikada nisu dolazili na posao, možda jednom mesečno, iz Beograda, a "debele plate" su primali od građana Srbije.

Vučić je "podsetio" da su izbori prošli i da njega mnogo više od smena i novih nameštenja u RTV-u interesuje racionalizacija zaposlenih u toj kući, kao i u RTS-u, kako se narodne pare ne bi rasipale.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије