Ptasek: Srbija mudro reagovala na migrantsku krizu

Nemačka veoma ceni to što je Srbija sa oprezom i veoma mudro reagovala na migrantsku krizu, izjavio je opunomoćenik za osnovna pitanja EU, zajedničke politike i stratešku koordinaciju Peter Ptasek.

Ptasek je posle razgovora sa državnim sekretarom Ministarstva rada Nenadom Ivaniševićem i komesarom za izbeglice Vladimirom Cucićem, rekao da zna da Srbija ima centralnu ulogu u migrantskoj krizi, te da je u našu zemlju došao da se upozna sa aktuelnom situacijom.

Ivanišević je istakao da je Srbija migrantsku krizu rešavala zajedno sa drugim zemljama na balkanskoj ruti i Nemačkom, kao najvećim primaocem azilanata.

Ivanišević je nakon razgovora sa Ptasekom, rekao da Srbija želi da razgovara o budućim scenarijima.

"Hoćemo i ovog maja da razgovaramo sa svim relevantnim činiocima o svakom mogućem budućem scenariju. Poruke koje dolaze iz Turske o sporazumu koji je zaključen, mogu delom da nas i zabrinu i hoćemo da predvidimo eventualne mogućnosti", naveo je Ivanišević.

Ivanišević kaže da odgovorno tvrdi da je Srbija sigurno najhumanija i najorganizovanija zemlja u prihvatu izbeglica.

"Ono što će biti naše pitanje je i pitanje readmisije, hoćemo da razgovaramo i o readmisiji naših građana, što je redovan proces koji se dešava u dogovoru sa Komesarijatom za izbeglice i migracije, da bi Srbija i u tom delu mogla da bude apsolutno spremna", rekao je Ivanišević.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво