Janković: MUP je jedini koji treba da se izvini

Zaštitnik građana Saša Janković saopštio je, povodom današnje konferencije za novinare predsednika Vlade Aleksandra Vučića, da jedini ko ima razloga izvini da se zbog događaja u Savamali jeste Ministarstvo unutrašnjih poslova.

"Jedini ko ima razloga da se izvini jeste MUP - građanima, zbog toga što ih je 25. aprila od dva do četiri časa ujutro, u beogradskoj Savamali, mimo zakona i svoje dužnosti ostavilo na cedilu, na milost i nemilost ljudima pod fantomkama i bagerima", piše u saopštenju ombudsmana.

Janković podseća na svoj Izveštaj o nezakonitostima i nepravilnostima u radu policije te noći, i navodi da ga treba najpre pročitati, a onda sprovesti preporuke koje sadrži.

"Sve drugo je skretanje pažnje sa tog događaja od ogromnog javnog interesa i Zaštitnik građana u tom skretanju pažnje neće učestovati", piše u saopštenju.

Premijer Vučić je na konferenciji za novinare demantovao ranije navode Jankovića da je prisluškivan, i dodao da će, ako neko slučajno pokaže dokaze da je prisluškivan razgovor Jankovića i šefa gradske policije Veselina Milića, kompletne bezbednosne strukture biti smenjene.

Ali, ne može biti dokaz da se u telefonu "čuje šum", skrenuo je pažnju Vučić.

On je primetio da za ovo očekuje izvinjenje.

"On tvrdi da je prisluškivan. Ja tvrdim da nije prisluškivan. On ima prava i mogućnost da prikupi sve podatke u skladu s tim i da ustanovi da li jeste ili nije prisluškivan. A i ako se ispostavi da nije u pravu, naći će već neku drugu temu mene da kinje", rekao je Vučić.

Dodao je da je mnogo toga pametnog čuo od Saše Jankovića te da veruje da će tako biti i u budućnosti, a upitan da li je pročitao izveštaj ombudsmana o događajima u Savamali, rekao je da nije imao vremena, ali da će ga pročitati.

Prema njegovim rečima, poraz na izborima je uvek motiv za mnoge aktere političke i javne scene da pomeraju fokus na druge, izmišljene teme.

Premijer je takođe rekao da da država nije rušila u Savamali i poručio da nikakve grupe u njeno ime ne smeju i ne mogu sprovoditit zakone.

"Niko nema pravo da pravdu uzima u svoje ruke", rekao je Vučić na konferenciji i najavio da će ceo slučaj biti ispitan.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара