Janković: U Savamali organizovano kršena prava građana

Ombudsman Saša Janković istakao je da se u slučaju rušenja objekata u Savamali 25. aprila radi o "organizovanom kršenju prava građana", pri čemu policija nije blagovremeno i efikasno reagovala.

Saša Janković je naveo da je reč o organizovanom kršenju prava građana "usklađenom na više nivoa i između više državnih i nedržavnih subjekata", što kako je ocenio, posebno zabrinjava, navedeno je u saopštenju objavljenom na veb stranici institucije zaštitnika građana.

Zaštitnik građana je nakon postupka kontrole utvrdio da su u beogradskom naselju Savamala "većem broju građana prekršena prava na slobodu i bezbednost, nepovredivost fizičkog i psihičkog integriteta i zaštitu imovine".

Ombudsman je naveo i da je i to učinjeno "drskim i nasilničkim, vandalskim ponašanjem veće grupe maskiranih lica".

Prema navodima Jankovića, policijska uprava za Grad Beograd Ministarstva unutrašnjih poslova nije blagovremeno i efikasno postupala po prijavama građana.

U Jankovićevom izveštaju navode se i delovi iz audio-snimaka koji potvrđuju da su građani tog 25. aprila nešto posle 3.00 časa ujutro dežurnim policijskom službama prijavili slučaj, tvrdeći da osobe sa fantomkama ruše objekte.

U jednom od snimaka čuje se i policijska službenica koja zove svog šefa i obaveštava ga da je jedan građanin koji je po njenim rečima "vezan dole", prethodno zvao komunalnu policiju koja je odbila da reaguje na njegov poziv.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво