Na prijemnom ispitu za Vojnu akademiju 625 kandidata

Na Vojnoj akademiji održan je prijemni ispit za narednu školsku godinu koji je polagalo 625 kandidata, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Na akademiji za 2016/2017. školsku godinu predviđeno je 140 mesta, od toga 50 za učenike Vojne gimnazije, dok je 90 mesta rezervisano za kandidate iz civilstva.

Prijemni ispit iz matematike je održan u fiskulturnoj sali sportskog centra Vojne akademije, dok se fizičko polagalo na sportskim terenima.

Kako se navodi u saopštenju, načelnik Kadetske službe u Vojnoj akademiji Uroš Domazet je naveo da je iz godine u godinu sve veći broj kandidata koji konkurišu, ali i da Akademija ima čvrste kriterijume za upis.

Ministarstvo odbrane ističe da ulaže napore za unapređenje sistema školovanja na Vojnoj akademiji i Medicinskom fakultetu Univerziteta odbrane, a doprinos tome su i novi studijski programi koje vojne škole razvijaju za studente iz civilstva.

Takođe se napominje da je interesovanje za upis u vojne škole izuzetno veliko, te da je ove godine na Vojnoj akademiji sedam kandidata konkurisalo na jedno mesto.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи