Porodica kojoj uvek fali jedna stolica

Mala ulica Žike Popovića u Vladimircima posebna je po mnogo čemu. U njoj živi tridesetak mališana koji se druže, igraju a često i uče zajedno. Među njima, najbrojnija je devetočlana porodica Nešić sa šestoro dece.

Sto u dnevnoj sobi Dejana Nešića nije mali, ali pored njega uvek neko stoji jer stolica često nema dovoljno za sve. Devetočlana porodica svaki slobodan trenutak provodi zajedno a u njihov dom, kao u svoju kuću dolaze i deca iz komšiluka.

Luka Nešić kaže da u njihovoj kući nikada nije dosadno, a svako ima svoje zaduženje.

"Volim da operem sestru, da je obučem, isto tako brata. Najviše volim da vidim kako se oni igraju, smeju", kaže Anđela Nešić.

Njihova komšinica Lena Anić svakog dana je u kući Nešića, zabavno joj je i često im pomaže.

Najstariji Dejanov sin Bojan je republički prvak u matematici, Luka ima 12, Anđela 11, a Sava šest godina. Blizanci Ivan i Đurđija, napunili su 14 meseci. Tolerancija i strpljenje su lekcije koje, pored školskih predmeta, svakodnevno zajedno uče.

"Organizovani smo veoma dobro, deca nam pomažu. U našoj kući je uvek puno smeha, graje, svi su veseli, što je najbitnije nisu nevaljala deca, svi su dobri", priča majka Jelena Nešić.

Dejan je jedinac ali se brzo i lako navikao na punu kuću. Najmlađem Ivanu da zaspi u maminom naručju nisu smetali ni gosti, a ni smeh braće i sestara. Jedini problem im je kada krenu na trening ili u goste.

"Možete zamisliti, ako negde treba da krenemo, kakva je to situacija, ulazak u auto, ko će prvi ući, ko će gde sesti, po svoj prilici ćemo tražiti auto sa sedam sedišta ili eventualno manji kombi", priča Dejan.

Za četiri meseca prošle godine, u maloj ulici u Vladimircima, rođeno je pet beba. Njihovi stariji drugari, lako pronađu zabavu za sebe jer društva uvek ima.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
3° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво