Mali: Grad nije učestvovao u rušenju objekata u Savamali

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali ponovio je da Grad Beograd, niti bilo koja institucija Grada nije učestvovala, niti ima veze sa rušenjem objekata u Savamali i da se neće mešati u rad nadležnih organa koji treba da ispitaju šta se tačno dogodilo.

"Ne mešam se u rad nadeležnih organa koji se bave time. Niti Grad Beograd, niti bilo koja institucija Grada nije u tome učestvovala. Ja kontrolišem njihov rad i za to sam odgovoran, a sve ostalo prepuštam onima čiji je to posao", rekao je Mali.

Upitan da li je taj deo Savamale u kome je bilo rušenja proteklih dana predviđen za projekat "Beograd na vodi" Mali je odgovorio da tu nije predviđena gradnja objekata, ali da taj deo jeste prostor koji će pripadati "Beogradu na vodi".

Na pitanje da li se oseća bezbedno kada se iznenada desi takvo rušenje objekata, Mali je odgovorio "da se oseća apsolutno bezbedno jer niko još nije tačno utvrdio šta se u Savamali dešava".

"Kad nadležni organi to utvrde, onda ćemo znati da li smo bezbedni ili ne", rekao je gradonačelnik.

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić zatražio je pre nekoliko dana od Gradske uprave objavljivanje svih relevantnih informacija o rušenju dela Savamale, na prostoru koji se nalazi na uglu Hercegovačke i Mostarske ulice.

Pozivajući se na informacije dobijene od građana, Poverenik je naveo da je u noći 25. aprila tridesetak maskiranih ljudi sa "fantomkama" i naoružani palicama, srušilo objekte koje, kako se navodi, koriste privatnici na površino od oko 1.000 kvadratnih metara.

Grad Beograd je potom saopštio da nije učestvovao u rušenju objekata u Hercegovačkoj ulici i da ne poseduje informacije ko je učestvovao u rušenju, niti je bilo koja od nadležnih gradskih službi bila uključena na bilo koji način.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво