Srbiju od početka godine posetilo 320.000 turista

Vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije Srbije Marija Labović za RTS kaže da je u prva tri meseca u Srbiji boravilo 20 odsto više građana nego prošle godine.

Gostujući u Dnevniku RTS-a Marija Labović je istakla da iako Turističkoj organizaciji za praznike vreme nije išlo na ruku, posećenost turista nije opala. U prva dva meseca 2016. godine u Srbiji je boravilo oko 320.000 turista.

"Turistička organizacija je konstantno u kampanji, ima različitih ponuda i aktivnosti. Prvi put smo prisutni i u Rimu, na 'Roma oupenu' i to je zaista rezultat dobre saradnje sa Ministarstvom spoljnih poslova. Što se tiče inostranstva, nudimo puno aktivnosti, a što se Srbije tiče, u maju kreće karavan 'Moja Srbija', koji obuhvata 14 gradova. Nadamo se da ćemo biti na usluzi građanima i da ćemo im predstaviti sve što Srbija nudi i šta mogu da posete", ističe Labovićeva.

Labovićeva je dodala da je ove godine održan niz sastanaka između ministarstava turizma u Rusiji i Srbiji i zahvaljujući inicijativi, Rusija je prvi put pristala da bude izlagač na sajmu turizma u Srbiji.

"Razvio se niz poslovnih dogovora, primili smo goste koji su krajem prošle godine avionom išli do Niša. U tom avionu su bili organizatori, predstavnici ministarstva i sportskih organizacija i to je signal da može još veći broj turista da se očekuje. Njih interesuje Beograd, na Zlatiboru su obilazili kapacitete za pripreme, a u našoj turi obilazaka obići će Vrnjačku banju, Atomsku, Aranđelovac i vratiti se za Beograd", rekla je Labovićeva.

Srbija je spremna za strane turiste, a za domaće je aktuelan projekat Ministarstva turizma "Vaučeri za odmor u Srbiji".

"Prošla godina je bila pilot projekat i dala je jako dobre rezultate. Produžio se boravak domaćih turista. Raduje nas što subvencija traje čitave godine. Do ovog trenutka je podeljeno više od 14.000 vaučera za odmor u Srbiji, što je više za celu prošlu godinu, jer je tada kraće trajala aktivnost", ističe Labovićeva.

Dodaje da se veći broj objekata prijavio za primanje vaučera, i da su sugrađani i privereda Srbije prepoznali kapacitete i veruju da će se taj trend nastaviti.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво