Jankovićeva: Mediji treba da promovišu ljudska prava i toleranciju

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković čestitala je novinarima Svetski dan slobode medija i istakla da njihova lična bezbednost i profesionalni integritet ne smeju biti ugroženi, ali i da mediji treba da unapređuju standarde izveštavanja i promovišu ljudska prava i toleranciju.

Brankica Janković je navela da je slobodno, odgovorno i profesionalno informisanje jedan od osnovnih postulata svakog demokratskog i tolerantnog društva.

Poverenica u saopštenju ukazuje na potrebu poboljšanja materijalnog i socijalnog položaja novinara, ali naglašava da pre svega njihova lična bezbednost i profesionalni integritet ne smeju biti ugroženi ni na koji način, i da je na nadležnim državnim organima obaveza da im osiguraju zaštitu i omoguće nesmetan rad.

Sloboda izražavanja i informisanja od ključne su važnosti za napredak svakog društva, a mediji su ključni kanali preko kojih se prenose poruke i oblikuju stavovi javnog mnjenja, ocenjuje poverenica Janković i podseća da mediji, između ostalog, treba i da unapređuju standarde svog izveštavanja i promovišu ljudska prava i toleranciju.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво