Vučić obišao Operativni centar Vojske Srbije

Stabilnost Srbije je sveta reč, jer je uslov našeg ekonomskog, demokratskog, političkog i svakog drugog razvoja, rekao je premijer Aleksandar Vučić posle obilaska Operativnog centra Ministarstva odbrane, gde je zajedno sa pripadnicima Vojske Srbije doručkovao i čestitao im Uskrs.

Čestitajući Uskrs građanima Srbije i Republike Srpske, Aleksandar Vučić, sa kojim je u poseti Operativnom centru bio i predsednik RS Milorad Dodik, istakao je da čestitke posebno zaslužuju pripadnici Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova za koje, kako je rekao, ne postoji neradni dan i odmor i koji "s toliko ljubavi rade svoj posao, štite i vole svoju zemlju".

Premijer je objasnio da je sa ministrima odbrane i unutrašnjih poslova Zoranom Đorđevićem i Nebojšom Stefanovićem, načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Ljubišom Dikovićem i predstavnicima oružanih snaga razgovarao o izdvajanju više novca za njihov razvoj i poboljšanje uslova.

"Mislim da će vojska moći da odogovori svim izazovima, da bude snažan faktor odvraćanja za svakog ko želi da izvrši agresiju na Srbiju. I naša vojska će biti sve snažnija i jača", rekao je Vučić.

Vučić je dodao da je načelnik Generalštaba VS Ljubiša Diković bio skeptik kada je bilo otvaranje fabrike za složene borbene sisteme u Velikoj Plani, ali da su danas zajedno konstatovali da su sreći što je to uspelo mnogo bolje nego što je bilo planirano.

Govoreći o otvaranju nove fabrike municije u Uzićima, kao i ulasku preduzeća "Jugoimport SDPR" u "Utvu" i "Teleoptik", premijer je poručio da će namenska industrija Srbije biti stub razvoja i opremanja srpske vojske i da je u tome naša snaga.

"S mnogo manje novca, zahvaljujući našim inženjerima i srpskoj pameti, možemo da se takmičimo i sa onima koji ulažu značajno više novca od nas", podvukao je Vučić.

Naglasio je da će Vojska Srbije i Ministarstvo unutrašnjih poslova zajednički delovati u odbrani zemlje od terorizma i terorističkih aktivnosti, i da će umeti da pruži punu bezbednost građanima Srbije.

Vučić, Dodik i Diković su imali i sastanak zatvoren za javnost, a potom su se, u skladu sa tradicijom, tucali jajima.

Pobednik je bio Vučić, a objasnio je da se u odabiru pobedničkog jajeta rukovodio savetom koji mu je svojevremeno dala baba, rekavši da je najjače jaje ono koje je najsvetlije.

Dodik je primetio da mu je to treći put kako gubi od srpskog premijera.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво