Stefanović pozvao građane da izvade dokumenta u periodu bez gužvi

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović posetio je Upravu za upravne poslove Policijske uprave za grad Beograd, u kojoj se dnevno obradi i do 1.400 zahteva za izdavanje različitih dokumenata.

Uprava u Ljermontovoj, i tokom prazničnih dana radi od 07.30 do 20 sati, a Stefanović je pozvao građane da iskoriste vreme kada nema gužve kako bi izvadili potrebna dokumenta.

Podsećajući da se ta uprava bavi izdavanjem putnih isprava, uverenja o državljanstvu, vozačkih dozvola..., ministar je kazao da se tokom jednog dana u Ljermontovoj obradi se oko 700 do 1.400 zahteva.

"To je jedna od najopreterećenijih zgrada uprave, a u celoj Srbiji se obradi do 50.000 zahteva za razne vrste usluga, koje policija pruža tokom svakog dana", rekao je Stefanović.

Rekao je da želi da istakne da službenici u tim upravama naporno i vredno svakog dana rade kako bi građani na vreme dobili svoja dokumenta i bili zadovoljni brzinom usluge i dodao da će se u narednom periodu raditi na poboljšanju usluga.

Ministar je podsetio da se od ove godine svakom novorođenčetu službeno dodeljuje prebivalište i da ne moraju više roditelji da dolaze u upravu da to učine.

"Trudićemo se da brzinu rada unapredimo i prilagodimo potrebama građana", poručio je Stefanović i precizirao da je u Upravi, u Ljermontovoj, tokom prošle godine izdato je 17.000 ličnih karata, 15.000 pašosa i 56.500 registracija vozila.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво