"Putnicima zaštita na osnovu Juta garancije putovanja"

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Juta saopštila je da je povodom dešavanja u turističkoj agenciji "Džet set travel" preduzela mere na osnovu Juta garancije putovanja.

Pedesetak ljudi je juče oko podneva došlo u agenciju "Džet set travel" da traži objašnjenje zašto je put otkazan samo nekoliko sati pred polazak.

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Juta navodi u saopštenju da se putnici koji nisu započeli svoje putovanje u Cirih mogu od 4. maja javiti u Jutu radi ostvarivanja svojih prava, a po osnovu garancije putovanja koju je Juta izdala agenciji "Džet set travel".

Juta navodi i da su putnici agencije "Džet set travel", koji se nalaze na putovanju u Italiji, posredstvom konzularnog predstavnika Srbije i sektora turističke inspekcije kontaktirali Jutu sinoć u 22.30 sa informacijom da se pored problema tokom putovanja, nalaze u hotelu u Rimu i da ne mogu da se smeste u sobe zato što usluga hotelu nije plaćena.

"Na osnovu Juta garancije putovanja, aktivirana je istog momenta tehnička asistencija Jute i putnici su smešteni u sobe već oko ponoći 29.04.2016. Troškovi smeštaja su pokriveni kroz sistem Juta garancije putovanja", navodi se u saopštenju.

Povodom informacija koje su se pojavile u medijima, Juta je saopštila da je agencija "Džet set travel" isključena iz sistema Juta garancijom putovanja na osnovu odluke UO Jute, počev od 15. maja, zbog uočenih nepravilnosti u radu u prethodnom periodu.

"Bez obzira što je isključena iz sistema Juta garancije putovanja od 15.05.2016. Juta apsolutno i u potpunosti ispunjava svoje preuzete obaveze za sva ugovorena putovanja do tog datuma", navodi se u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво