Uskršnje čestitke

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, gradonačelnik Beograda Siniša Mali i predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević čestitali su Uskrs svim pravoslavnim vernicima i sveštenstvu.

"Neka praznik nad praznicima donese u naše domove radost duhovnog ispunjenja i veru u neprolaznost i večnu obnovu života, u pobedu istine i pravde. Hristovo vaskrsenje u svom jedinstvenom značenju nam poručuje da istrajemo u afirmaciji dobra, ne gubeći nadu u bolje i srećnije sutra", naveo je Marko Đurić u čestitki.

Dodao je da se samo sa tom nadom i svojim ličnim zalaganjem za ljubav i poštovanje među ljudima, možemo odgovorno i snažno suočiti sa izazovima teškog vremena u kome živimo.

Vaskrs je izvorno nadahnuće hrišćanskih vrednosti, a put vaskrsenja je jedini put koji imamo, naveo je Đurić i dodao da na tom putu uvek posle stradanja dolazi radost novog života.

Marko Đurić čestitao je Vaskrs svim pravoslavnim vernicima i sveštenstvu, a posebno srpskom narodu na KiM.

"Slaveći život, mir i međusobno razumevanje, okrenimo se jedni drugima i podelimo radost Hristovog vaskrsenja sa najbližima, sa komšijama i prijateljima, u duhu vekovonog zajedničkog života na ovim prostorima, posebno na Kosovu i Metohiji", naveo je Đurić.

"Uz radosni vaskršnji pozdrav večne istine, nade i ljubavi, još jednom vam čestitatam Praznik - Hristos voskrese, vaistinu voskrese".

Siniša Mali čestitao je Uskrs patrijarhu Irineju i svim vernicima Srpske pravoslavne crkve, uz želju da se predstojeći praznik provede mirno i radosno, u krugu porodice i prijatelja.

"U ime grada Beograda i u svoje lično ime čestitam Vam najveći hrišćanski praznik. Vaskrs je praznik koji nas podseća da tek u deljenju i davanju s bližnjima nalazimo istinsku sreću, prave vrednosti, pravi smisao i neka vam praznična atmosfera ispuni srca toplinom i blagostanjem. Vaša Svetosti i poštovane sugrađanke i sugrađani, pred nama je praznik koji nas uči spremnosti da odgovorimo svim izazovima u životu pridržavajući se osnovnih hrišćanskih vrednosti. Hristos Vaskrse!", naveo je Mali.

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević takođe je uputio čestitiku.

"Neka nas i ove godine Uskrs, kao izvorno nadahnuće hrišćanske vere podstakne da i dalje zajednički gradimo bolju budućnost, i da nam u domove donese obilje zdravlja, ljubavi i uzajamnog poštovanja. U toj iskrenoj želji, pozdravljamo Vašu Svetost i sve pravoslavne vernike uz izraze najvišeg uvažavanja i želju da nam uskršnji praznici podare slogu i radost i da ih proslavimo sa svojim najbližima u miru i blagostanju. Hristos Vaskrse!", navodi se u čestitki Nikodijevića.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво