Vulin: Važna pažnja i pomoć deci bez roditeljskog staranja

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin posetio je Dom za decu i omladinu bez roditeljskog staranja "Spomenak" u Pančevu gde im je podelio uskršnje paketiće.

Vulin je tom prilikom apelovao na donatore i sve one koji mogu da pomognu, da i tokom ove godine pomažu deci u socijalnim ustanovama.

"Danas je Veliki petak, praznik je vreme kada se okupljamo sa porodicama, a ova deca nemaju porodicu i jedina porodica smo im mi - država koja ih voli i zaposleni u ustanovi. Želimo da na ovaj dan podsetimo da ova deca postoje, da im je potrebna pažnja i ljubav", rekao je Vulin.

On je kazao da je ministarstvo u protekle dve godine u obnovu tog doma uložilo više od osam miliona dinara.

Vulin je istakao i da je važan dobar odnos zaposlenih prema njima, odnosno njihova iskrena ljubav i pažnja.

On je naveo da je prošle godine Ministarstvo rada uspelo da prikupi više od 83 miliona dinara zahvaljujući sredstvima donatora za domove i decu bez roditeljskog staranja.

"Praznici su dobra prilika da pozovemo i apelujemo na sve koji mogu da budu uz nas i da ove godine budu još više uz ovu decu i one kojima je pomoć potrebna. Potrebna im je ljubav i pažnja i da se bude uz njih svakog dana, ne samo za praznike", poručio je ministar rada.

On je naglasio da "život nije bio dobar prema njima, ali mi kao društvo moramo da budemo".
Direktorka Doma "Spomenak" Tanja Lukić Apt zahvalila je ministru što je na praznik posvetio vreme deci u tom domu ističući da su praznični dani period kada kroz tu ustanovu prođe najviše ljudi dobre volje i organizacija koje pomažu.

"Zaista je važan svaki vid pažnje i pomoći i da se poboljša njihov boravak i život u ustanovi, kao i kvalitet smeštaja", rekla je ona.

U ustanovi u Pančevu smešteno je 23 dece bez roditeljskog staranja uzrasta između sedam i 18 godina, a petoro njih se nalazi u Prihvatnoj stanici.

Među korisnicima je i jedan student Politehničke akademije koji je nedavno dobio stipendiju ministarstva za talenat i rad i postiže odlične rezultate, kaže direktorka Doma.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи