Apel vozačima da ne voze pod dejstvom alkohola

Danas je poslednji radni dan pred praznike i očekuju se gužve na putevima, posebno posle podne. Najveće gužve očekuju se na Horgošu i Batrovcima. Policija će pojačati saobraćajne kontrole radi veće bezbednosti saobraćaja, ali i radi boljeg protoka vozila.

Načelnik Odeljenja za kontrolu i regulisanje saobraćaja u Upravi saobraćajne policije Boban Milinković gostujući u Dnevniku RTS-a naglasio je da se naročito tokom praznika ljudi opuste i olako shvataju učešće u saobraćaju.

"Od 1. do 3. maja prošle godine iz saobraćaja je isključeno preko 900 vozača pod dejstvom alkohola. Tako ne može da se učestvuje u saobraćaju, pa ćemo i ove godine preduzeti sve mere da sprečimo pojedine da ugroze druge u saobraćaju", naglasio je Milinković.

Ukazao je da je broj saobraćajnih nesreća posledica povećanog intenziteta saobraćaja i povoljnih vremenskih uslova za vožnju.

"Povećan na 10.300 sa 9.600, što je oko sedam odsto. Broj poginulih je smanjen, tako da je manje teških saobraćajnih nesreća", napominje Milinković.

Prema njegovim rečima, više je uzroka saobraćajnih nesreća, ali je uvek prisutan i faktor brzine.

"Uvek su posledice teže, često nepropisno izvođenje radnji u saobraćaju, trenutak nesmotrenosti u kombinaciji sa brzinom, dovodi do nezgode. Na primer, prilikom ustupanja prvenstva prolaza morate da obratite pažnju, a ako ne procenite brzinu vozila, posledice su teške", ističe Milinković.

Tokom predstojećih praznika saobraćajna policija će pojačano raditi radi bezbednosti, ali i radi omogućavanja bolje protočnosti saobraćaja.

"Pogotovo na naplatnim stanicama auto-puteva i naročito na delu puta Preljina–Čačak, gde se stvaraju kolone i tu ćemo intervenisati da bismo to izbegli", dodaje Milinković.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво