Stefanović odao priznanje vatrogascima

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović zahvalio je pripadnicima Vatrogasno - spasilačke brigade Beograd na hrabrosti i požrtvovanosti koje su iskazali prilikom gašenja požara na Gundulićevom vencu u Beogradu.

Stefanović je, nakon razgovora sa vatrogascima koji su učestvovali sinoć u gašenju požara, istakao da su oni još jednom pokazali koliko hrabrost i požrtvovanje znače u spašavanju života i koliko veliko srce ti ljudi imaju, najavljujući i da će biti nagrađeni, navodi se u saopštenju MUP-a.

Ministar policije je ocenio i da se u javnosti, možda, nedovoljno govori o vatrogascima, koji 24 sata dnevno, u različitim situacijama, brinu o našoj bezbednosti.

"Ovo je dobar način da promovišemo njihov rad i da pokažemo koliko nam znače. Trudićemo se da pojačamo napore kako bismo im obezbedili bolju i savremeniju opremu i njihov rad učinili još uspešnijim", rekao je Stefanović.

Ukazavši da su vatrogasci uspeli da evakuišu sve stanare zgrade, da niko nije povređen i da je brzim reagovanjem, za kratko vreme, požar lokalizovan, ministar je naveo da će 47 pripadnika Vatrogasno - spasilačke brigade Beograd, koji su ugasili vatrenu stihiju, biti nagrađeno.

Šef smene Vatrogasno - spasilačke brigade u Beogradu Dragan Konjević istakao je da je brzom reakcijom vatrogasaca sinoćni požar na Gundulićevom vencu lokalizovan i da je evakuisano 12 stanara, koji nisu povređeni.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије