Vulin: Gerontološki centar u Šapcu uskoro dobija licencu

Ministar za rad, zapošljavanje boračka i socijalna Aleksandar Vulin posetio je Gerontološki centar Šabac, u koji je ministarstvo u poslednje dve godine uložilo 17,4 miliona dinara.

Vulin je rekao da je Gerontološki centar u Šapcu samo nekoliko dana udaljen od dobijanja licence što je za taj centar veoma važno, jer garantuje kvalitet usluga korisnicima, ali i zaposlenima da će nastaviti da rade i pružaju usluge korisnicima.

"Politika ove vlade, ali i politika svake buduće, u kojoj mi budemo učetsvovali, biće politika jačanja sistema socijalne zaštite i usluga u zajednici", rekao je Vulin.

On je naveo da je ministartvo za Centar za socijalni rad u Šapcu u protekle dve godine dalo više od četiri miliona dinara, iako centri za socijalni rad nisu u nadležnosti Ministarstva rada, već lokalne samouprave.

Kako je rekao, u transferna sredstva koja treba da omoguće gradu Šapcu da nastavi sa pružanjem lokalnih usluga u zajednici - dnevnom boravku za decu ometenu u razvoju, domovima za stare i "šta je gradu potrebno", samo za ovu godinu obezbeđeno je više od 10 miliona dinara.

"Takođe, mi smo u jednom od naših domova, u Domu za decu ometenu u razvoju, prošle godine, iz donacije koja je bila veća od milion dinara, obezbedili i senzornu sobu", rekao je Vulin, dodajući da se o Šapcu vodilo računa.

On je istakao da svaki kornisnik, bez obzira gde živi, mora da ima isti kvalitet usluga.

Direktor Gerontološkog centra Šabac Milan Popović rekao je da taj centar postoji već 72 godine, a da na smeštaju ima oko 230 korisnika.

U okviru ustanove, dodao je, funkcioniše i Gerontološki klub koji ima više od 160 članova.

Sredstvima koje je Ministarstvo opredelilo, saniran je krov, urađen SOS sistem, kompletno je opremljena i rekonstruisana kuhinja po HASAP sistemu, a ove godine renoviran je i deo restorana.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво