Odobreno pet miliona dinara za dečje hematoonkološko odeljenje

Vlada Srbije odobrila je Ministarstvu zdravlja pet miliona dinara kojim će se pokriti PDV za izgradnju dečijeg hematoonkološkog odeljenja bolnice u Nišu, saznaje RTS.

Iz Ministarstva zdravlja saopšteno je da je pet miliona dinara odobreno Kliničkom centru Niš i da su time otklonjene sve prepreke za početak realizacije značajnog projekta dogradnje dečjeg hematoonkološkog odeljenja.

Udruženje roditelja dece obolele od raka u Srbiji, SMS porukama i humanitarnim akcijama prikupilo je 20 miliona dinara za dogradnju tog odeljenja Kliničkog centra u Nišu.

Sa radovima je trebalo da se počne u maju, novcem koji je obezbeđen kroz humanitarne akcije.

Do danas, dogradnja je bila pod znakom pitanja jer je Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR moralo da plati i PDV od pet miliona dinara.

Premijer Aleksandar Vučić juče je poručio da će učiniti sve da pomogne NURDOR-u.

"Pomoći ću, bez obzira na rezultate izbora, bio premijer ili ne. Učiniću sve što je u mojoj moći, i to u roku od nekoliko dana", napisao je Vučić na Tviteru.

Iz Ministarstva zdravlja poručuju da će nastaviti da sarađuju i podržavaju rad NURDOR-a, kao i drugih, sličnih organizacija. 

 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво