Udovičić: Srbija može da se osloni na mlade talente

Fond za mlade talente Ministarstva omladine i sporta dodelio je ukupno 526 stipendija u iznosu od 157.800.000 dinara. Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić poručio je da je to ulaganje u budućnost i bolju Srbiju.

Stipendistima Fonda za mlade talente sa Univerziteta u Beogradu Vanja Udovičić je uručio 526 ugovora i istakao da to dokazuje da Srbija ima budućnost i da može da se osloni na njih.

"Danas šaljemo jasnu poruku i sliku da ne samo da cenimo mlade, već da želimo da ih usavršavamo i ulažemo u njih. To je ulaganje u budućnost i u zdraviju i bolju Srbiju", rekao je Udovičić na svečanosti u Domu Narodne skupštine.

Uručivanju ugovora prisustvovala je i predsednica Narodne skupštine Srbije, Maja Gojković. 

Udovičić, koji je i predsednik Fonda za mlade talente, je rekao da je među ovogodišnjim stipendistima 46 njih koji imaju prosečnu ocenu 10, što je, kako je istakao, za divljenje i aplauz.

Ministar je stipendistima poželeo da ne stanu na toj stipendiji, da 30.000 dinara ne dožive samo kao nagradu za vreme provedeno za knjigom, već da ih ulože u usavršavanje i dalje napredovanje.

"Vi ste znanjem pokazali da se trud, rad i disicplina isplate, nadam se da ćete to uložiti u svoje usavršavanje i da ne stanete na ovom. Želim vam da postavite nove granice, koje će novi studenti i mladi želeti da prestignu, jer je konkurencija zdrava", rekao je Udovičić.

Udovičić je istakao da je povećan iznos stipendije sa 25.000 na 30.000 dinara, a da je sa 16 kompanija Fond obezbedio praksu za vreme studiranja.

"Trećina studenata koji su pohađali praksu su našli zaposlenje i ostali u tim kompanijama", rekao je Udovičić.

Dobitnica stipendije, studentkinja Pravnog fakulteta Marija Prijić čestitala je kolegama na istrajnosti i upornosti i na zasluženim stipendijama.

"Pokazali smo da smo odgovorni, svesni sebe i sveta oko sebe. Ovo nas motiviše i dokazuje da je pošten rad i veliki trud put kojim treba da se ide", rekla je Prijićeva, dodajući da su stipendije najbolji put da se investira novac.

Osnovni cilj Fonda za mlade talente je podsticanje i vrednovanje izuzetnih postignuća mladih talenata Republike Srbije u različitim oblastima, a u smislu njihovog daljeg teorijskog i stručnog usavršavanja, kao i profesionalnog napretka.

Do sada je, kako je rečeno na svečanosti, više od 8.400 studenata nagrađeno, a država je u to investirala više od dve milijarde dinara.

broj komentara 0 pošalji komentar