Vulin otvorio novoizgrađeni objekat za ometene u razvoju

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja uložilo je više od 66 miliona dinara u opremanje i završetak radova u Dom za decu i osobe ometene u razvoju "Dr Nikola Šumenković" u Stamnici, istakao je resorni ministar Aleksandar Vulin.

Aleksandar Vulin kaže da ulaganjem u objekat za ometene u razvoju zaposleni i korisnici sada mogu da kažu da će njihov život biti malo bolji, lakši, a sigurno dostojanstveniji.

"Sada je taj dom u skladu sa najvišim mogućim evropskim i svetskim standardima", rekao je Vulin svečano otvarajući novoizgrađeni objekat za smeštaj korisnika i istakao da svi korisnici moraju da žive u uslovima koji su dostojni čoveka, bez obzira kakva je priroda njihove bolesti, ili hendikep.

Dodaje da svi korisnici ovog objekta imaju pravo na dostojanstvo, da budu na čistom, da budu negovani i da žive u prostoru u kome treba da žive ljudska bića.

"Zato je Ministarstvo učinilo veliki napor da Stamnica, kao jedan od naših najvećih smeštajnih kapaciteta bude završena, da prestane višegodišnji zastoj i zaustavljanje radova iz ko zna kojih razloga i da se završi", rekao je Vulin.

Precizirao je da je Ministarstvo rada u taj dom uložilo više od 66 miliona dinara, u opremanje, završetak radova i istakao da je u celokupnu socijalnu zaštitu u protekle dve godine uloženo 1,447 milijardi dinara.

"Nikada od 2000. godine nisu bila veća ulaganja u socijalnu zaštitu i nastavićemo da se ponašamo upravo na takav način. Nijedno socijalno davanje neće biti smanjeno, svako davanje će i dalje biti apsolutno na vreme, u minut i svi naši korisnici mogu da znaju da će država nastaviti da vodi računa o njima", rekao je ministar.

Direktorka Doma za decu i osobe ometene u razvoju "Dr Nikola Šumenković" Ana Tomašević navela je da njena ustanova zbrinjava korisnike sa težom i teškom mentalnom ometenošću i da trenutno na smeštaju ima 344 korisnika.

Kaže da će objekat koji je danas otvoren smestiti 112 korisnika, koji su do sada bili u starim i dotrajalim paviljonima.

"Izuzetna mi je čast što sam sa ministrom Vulinom otvorila novi objekat, dugo smo ga čekali. Krenulo se sa gradnjom 2008. i došlo je do zastoja, ali u 2015. zahvaljujući Vladi Srbije, premijeru Vučiću, resornom ministarstvu i ministru Vulinu objekat je završen, dočekali smo ga i stari paviljoni se prazne", kaže Tomaševićeva.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи