Turizam u senci terorizma

Eksplozije u Briselu, evakuacije putnika sa nekoliko evropskih aerodroma, stalne istrage, racije i hapšenja, sve to donekle menja i turističke planove turista iz Srbije, kaže za RTS direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija JUTA Aleksandar Seničić.

Gostujući u Dnevniku RTS-a, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija JUTA rekao je da za sada nema velikog broja otkazivanja putovanja.

"Putovanja u evropske gradove nisu otkazana a Brisel nije destinacija koja je toliko interesantna našim turistima", kaže Seničić.

Direktor JUTa smatra da su naši turisti dobro obavešteni ali da zbog iskustva kroz koje smo prošli '90-tih godina nema toliko straha.

"Mislim da su dobro upoznati jer imamo situacije sa terorizmom unazad par godima. Naši putnici nemaju tu dozu straha za razliku od Evropljana koji drastično otkazuju putovanja", kaže Seničić.

Kada je reč o detaljima koji su u vezi samo sa putovanjem kao što je otkazivanje leta, agencije su u obavezi da obaveste putnike, međutim,  što se tiče bezbednosne situacije o tome se putnici sami informišu.

"Agencije su u obavezi da poštuju preporuke koje daje naše ministarstvo spoljnih poslova ali čak i za te destinacije gde je preporučeno da se ne ide bilo je zainteresovanih putnika", kaže direktor JUTA.

Terorističkih napada poslednjih meseci nije pošteđena ni Turska koja je jedna od omiljenih turističkih destinacija kod Srba.

"Naravno da je interesovanje opalo iako imamo uveravanja od strane Turske da će sve učiniti da bezbednost turista ne bude ugrožena", kaže Seničić.

Terorizam nije dobar ni za koga, ali domaće destinacije sada imaju šansu da se lakše probiju do kupca.

"Nije dobar razlog ali će svakako doprineti porastu unutrašnjeg turističkog prometa", smatra Seničić. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво