Preminuo Marinko Madžgalj

Pozorišni, filmski i televizijski glumac Marinko Madžgalj preminuo je danas u Beogradu posle teške bolesti, u 38. godini, saopštilo je pozorište Atelje 212. Komemoracija će biti održana 29. marta u 11 časova na velikoj sceni "Mira Trailović". Sahrana je istog dana na Novom bežanijskom groblju.

Marinko Madžgalj je rođen 1978. u Kotoru. Diplomirao je glumu u klasi prof. Gordane Marković na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Od 2012. godine je stalni član Pozorišta Atelje 212, ali je značajne uloge ostvario i u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, Narodnom pozorištu, Bitef teatru, Pozorištu Slavija, Dadovu, UK „"Vuk Karadžić"...

Popularnost je stekao u serijama "Crni Gruja" i "Ranjeni orao". Glumio je i u serijama "Greh njene majke", "Moj rođak sa sela", "Lisice" i drugim.

Imao je zapaženu ulogu u filmovima "Drug Crni u Narodnooslobodilačkoj borbi" i "Crni Gruja i kamen mudrosti".

U Ateljeu 212 nastupao je u predstavama "Sedam i po", "Zbogom SFRJ", "Sveti Georgije ubiva aždahu", "Avgust u okrugu Osejdž", "Kazimir i Karolina". U JDP-u glumio je u "Hamletu" i "Šinama". Nastupao je i u "Hasanaginici" u Narodnom pozorištu i u "Doručku kod Tifanija" u Madlenijanumu.

Bio je i član grupe "Flamingosi" sa kojom je osvojio prvo mesto na takmičenju Beovizije 2006. godine.

Kako prenose mediji, glumac je u avgustu 2015. godine hitno operisan zbog problema sa pankreasom u Kliničko-bolničkom centru na Bežanijskoj kosi, ali se njegovo zdravstveno stanje nije poboljšalo.

Bivši je suprug naše poznate glumice Dubravke Mijatović. Zajedno imaju ćerku Saru.

U Ateljeu 212 večeras će mu biti odata pošta minutom ćutanja. Komemoracija će biti održana 29. marta u 11 časova na sceni "Mira Trailović".

Marinko Madžgalj će biti sahranjen istog dana na Novom bežanijskom groblju u Beogradu. Opelo počinje u 14:30.

Број коментара 26

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво