Otkazani letovi Beograd–Brisel, dodatne mere bezbednosti na beogradskom aerodromu

Posle vesti o eksploziji na aerodromu u Briselu, let "Er Srbije" iz Beograda za Brisel, koji je bio planiran u 17.30, otkazan je kao i povratni let. Otkazani i sutrašnji letovi između Beograda i belgijske prestonice. Aerodrom "Nikola Tesla" uveo je dodatne mere bezbednosti koje uključuju i kontradiverzionu kontrolu na ulasku u terminale 1 i 2.

U nacionalnoj avio-kompaniji kažu da im je bezbednost putnika na prvom mestu.

Otkazani su i sutrašnji letovi između Beograda i Brisela. Ovom odlukom je obuhvaćen let JU300, koji je trebalo da krene iz Beograda za Brisel u 06:50 časova, kao i povratni let JU301, koji je trebalo da iz Brisela poleti za Beograd u 10:35. 

"Er Srbija" svim putnicima pruža pomoć i alternativne mogućnosti za nastavak putovanja da bi obezbedila da stignu do svojih konačnih destinacija što je brže moguće, navodi se u saopštenju.

Avio-kompanija nastavlja da pažljivo prati bezbednosnu situaciju u Briselu i obavestiće svoje goste o eventualnim promenama u redu letenja ka Briselu i iz ovog grada za četvrtak 24. mart.  

Tri eksplozije su se od jutros dogodile u Briselu, dve na briselskom aerodromu i jedna na stanici metroa.

Beogradski Aerodrom "Nikola Tesla" uveo je dodatne mere bezbednosti koje uključuju i kontradiverzionu kontrolu na ulasku u terminale 1 i 2.

Ostali ulazi su zatvoreni, dok je na izlazima raspoređeno obezbeđenje, navodi se u saopštenju Aerodroma.

Dodatne bezbednosne mere uvedene su nakon bombaških napada na briselskom aerodromu i u metrou koji su se dogodili jutros i u kojima je stradalo oko 30 ljudi i povređeno više od 190.

Patrolne aktivnosti ispred zgrade Aerodroma "Nikola Tesla" su značajno pojačane, a video-nadzorom se dodatno kontrolišu svi delovi terminala.

Zbog pojačanih mera bezbednosti je usporen prihvata i otprem putnika na beogradskom aerodromu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво