Više od 600 migranata u Preševu

Zbog pooštrene kontrole i zatvaranja granica, više od 600 migranata nije uspelo da ode prema zemljama Evropske unije.

Sekretar Crvenog krsta u Preševu Ahmet Halimi rekao je za Betu da su za sve obezbeđeni smeštaj i hrana, a da je Crveni krst počeo da deli kuvanu hranu kao dodatak uz pakete suvog obroka koji se u Preševu izbeglicama svakodnevno dele od juna prošle godine.

"Crveni krst je počeo kuvanje i supa i čajeva, dnevno se podeli oko 1.000 takvih obroka. Nemamo kriterijum ni ograničenje, svako može da uzme hranu kada hoće od 7.30 do 22.00, i po više puta", naveo je Halimi.

Dodao je i da nema nikakvih problema oko pripremanja hrane za izbeglice, s obzirom na to da je Crveni krst u Preševu opremljen za prihvat i mnogo većeg broja osoba, kako je bilo prošle godine, kada je dnevno deljeno i po 9.000 besplatnih obroka.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи